Sałatka z kiwi, bananami i jeżynami
Przygotowanie
15 mins
 
Kategoria: Dania wegetariańskie, Desery i słodycze, Przekąski, Sałatki, Śniadania
Słowa kluczowe: banan, jeżyny, kiwi
Porcja dla: 2
Autor przepisu: AlaGotuje.pl
Składniki
  • 2 kiwi
  • 2 banany
  • 250 gramów jeżyn
  • 2 łyżki płynnego miodu
Instrukcja
  1. Wszystkie owoce umyj. Jeżyny dokładnie osącz z wody.

  2. Kiwi pokrój w grubą kostkę, a banany w plasterki.

  3. Dodaj jeżyny, miód i wszystko wymieszaj.

  4. Odstaw sałatkę do lodówki na 20 minut.

Uwagi do przepisu

Poza sezonem można użyć mrożonych jeżyn. Zawarta w nich witamina C jest odporna na działanie niskich temperatur.