Przepis na sałatkę truskawkową z kiwi i szpinakiem
Kategoria: Desery i słodycze, Przekąski, Sałatki
Porcja dla: 2
Autor przepisu: AlaGotuje.pl
Składniki
  • 200 gramów truskawek
  • 200 gramów kiwi
  • 150 gramów szpinaku
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 1/2 łyżki octu balsamicznego
  • łyżka syropu klonowego
Instrukcja
  1. Truskawki, kiwi i szpinak umyć i osuszyć.

  2. Truskawki pokroić w ćwiartki, a kiwi w kostkę.

  3. Wymieszać w szklance olej, ocet balsamiczny i syrop klonowy.

  4. Przełożyć składniki do salaterki i wymieszać.

Uwagi do przepisu

Ważne jest, żeby truskawki były surowe i świeże, ponieważ nie lubią długiego moczenia i przechowywania.