Sok z selera naciowego

  • włączony 15/01/2019
  • 251 Odsłon
  • Styczeń 15, 2019

Seler to warzywo bez którego trudno wyobrazić sobie jakąkolwiek dietę. Przyspiesza metabolizm i proces trawienia tłuszczu. Z uwagi na specyficzny zapach oraz lekko pikantny i gorzkawy smak, wiele osób rezygnuje z niego. Wystarczy połączyć selera ze słodyczą jabłka i spożywać go w postaci soku.

Popularny drink Krwawa Mary podawany jest z pałeczką selera naciowego-która służy do mieszania składników-już od lat 60-tych ubiegłego wieku. Ten sposób serwowania wymyślił barman w jednym z hoteli w Chicago.

Sok z selera naciowego
Kategoria: Soki i koktajle
Słowa kluczowe: seler naciowy, sok
Autor przepisu: AlaGotuje.pl
Składniki
  • 6 łodyg selera naciowego
  • 4 soczyste jabłka
  • cynamon
Instrukcja
  1. Umyj jabłka, podziel na ćwiartki i wytnij gniazda nasienne.

  2. Odkrój końcówki umytego selera.

  3. Przeciśnij składniki przez sokowirówkę lub wyciskarkę.

  4. Gotowy sok przypraw cynamonem.

Uwagi do przepisu

Jeśli warzywo jest świeże to jego liście nie są zwiędnięte, a łodygi z kolei łatwo przełamać.

 

Kategorie artykułów:
Soki · Wege

Komentarze są wyłączone.

Nie przegap! losowe posty..