Sałatka z kiwi, bananami i jeżynami

  • włączony 15/01/2017
  • 67 Odsłon

 …Bardzo wiedzieć chce malina, czy umyła się jeżyna?

-Ona ciągle taka czarna! U niej coś higiena marna!

Słoik na to, aż podskoczył: – Gdzie ty masz malinko oczy?

Wszyscy wiedzą, że jeżynka jest tak czarna jak murzynka…

Świeże owoce są suche i błyszczące. Najlepiej przechowywać je w lodówce i spożyć 2-3 od dnia zakupu.

 

Sałatka z kiwi, bananami i jeżynami
Przygotowanie
15 mins
 
Kategoria: Dania wegetariańskie, Desery i słodycze, Przekąski, Sałatki, Śniadania
Słowa kluczowe: banan, jeżyny, kiwi
Porcja dla: 2
Autor przepisu: AlaGotuje.pl
Składniki
  • 2 kiwi
  • 2 banany
  • 250 gramów jeżyn
  • 2 łyżki płynnego miodu
Instrukcja
  1. Wszystkie owoce umyj. Jeżyny dokładnie osącz z wody.

  2. Kiwi pokrój w grubą kostkę, a banany w plasterki.

  3. Dodaj jeżyny, miód i wszystko wymieszaj.

  4. Odstaw sałatkę do lodówki na 20 minut.

Uwagi do przepisu

Poza sezonem można użyć mrożonych jeżyn. Zawarta w nich witamina C jest odporna na działanie niskich temperatur.

 

Kategorie artykułów:
Desery · Przekąski · Sałatki · Wege

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.

Nie przegap! losowe posty..