Sakiewki ze szpinakiem i serem feta

  • włączony 10/02/2019
  • 365 Odsłon

Sakiewki ze szpinakiem – to moja propozycja na wspólna kolację lub na spotkanie ze znajomymi.

Danie jest dość tanie i bardzo szybkie w przygotowaniu, dodatkowo pyszne i pożywne.

Zimą można śmiało sięgać po szpinak mrożony, gdyż nie traci on swoich dobroczynnych właściwości.

Zobacz także przepis na: Makaron ze szpinakiem

Zachęcam do wykonania tego przepisu

sakiewki ze szpinakiem i serem feta
Przygotowanie
20 mins
Czas gotowania
25 mins
Całkowity czas
45 mins
 
Autor przepisu: www.AlaGotuje.pl
Składniki
  • 400 gram mrożonego szpinaku (drobno pokrojonego)
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki śmietany słodkiej 18%
  • 200 gram sera feta
  • 100 gram sera mozzarella
  • 2 opakowania ciasta francuskiego (gotowego)
  • pieprz
Instrukcja
  1. Pokroić cebulę i czosnek w drobną kostkę

  2. Podsmażyć na maśle cebulę aż się zarumieni 

  3. Dodać czosnek i szpinak

  4. Smażyć na patelni aż szpinak się rozpuść 

  5. Doprawić składniki pieprzem i dodać śmietanki 

  6. Dodać ser feta pokrojony w kostkę 

  7. Gdy nadzienie jest już gotowe wyciągnąć ciasto francuskie, można je rozwałkować gry jest zbyt grube 

  8. Przekroić ciasto na 6 równych kwadratów 

  9. Pokroić ser mozzarella w małą kostkę

  10. Skleić wszystkie rogi razem i zawinąć 

  11. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na nim sakiewki

  12. Piec 25 minut w 180 stopniach 

Komentarze są wyłączone.

Nie przegap! losowe posty..