Przepis na szybki obiad- łosoś z warzywami

  • włączony 01/02/2019
  • 30 Odsłon

Łosoś z warzywami jest to szybkie i proste danie, które idealnie sprawdzi się w ciężkie dni dla osób pracujących lub studiujących. Przygotowanie zajmuje 25-30 minut, a tak naprawdę to ryba sama się piecze w piekarniku. 😊

W sezonie letnim możesz sięgnąć po świeże warzywa prosto z lokalnego bazaru, zimą natomiast możesz śmiało skorzystać z mrożonych warzyw. Łosoś należy do tłustych ryb, więc jest źródłem wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Kwasy omega- 3 wpływają pozytywnie oraz są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Zapraszam do przeczytania innych przepisów na szybkie dania z rybami ->  ( np. dorsz z potrawką paprykową i kasza bulgur)

Zachęcam do wykonania mojego przepisu  🍝🍝

Przepis na szybki obiad- łosoś z warzywami
Przygotowanie
10 minut
Czas gotowania
20 minut
Całkowity czas
30 minut
 
Porcja dla: 4
Autor przepisu: www.AlaGotuje.pl
Składniki
  • 4 x 100 gram filet z łososia
  • 450 gram mrożonych warzyw lub świeżych warzyw
Przyprawy:
  • pieprz
  • sól
Instrukcja
  1. Rybę natrzeć solą i pieprzem i włożyć do naczynia

  2. Piec 20-25 minut w 180 stopniach

  3. Gdy ryba się piecze wsypać mrożone warzywa na patelnie i dodać przyprawy ( można przygotować świeże sezonowe warzywa i poddusić na patelni z przyprawami) 

  4. Smażyć, aż warzywa zmiękną 

  5. Gdy łosoś jest gotowy przełożyć wszystko na talerz 

  6. Smacznego

Komentarze są wyłączone.

Nie przegap! losowe posty..