Jajka faszerowane

  • włączony 14/04/2019
  • 19 Odsłon

Jajka faszerowane rzodkiewką, szczypiorkiem i cebulą pięknie prezentują się na Wielkanocnym stole, ale także idealnie sprawdzą się na weekendowe śniadanie. Przepis jest prosty w przygotowaniu i nie zajmuje wiele czasu.

Zachęcam do przygotowania mojego przepisu 🙂

Jajka faszerowane
Przygotowanie
10 mins
Czas gotowania
10 mins
Całkowity czas
20 mins
 
Porcja dla: 4 porcje
Autor przepisu: www.AlaGotuje.pl
Składniki
  • 4 jajka
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 1 rzodkiewka
  • 1 mała cebula
  • 1 pęczek szczypiorku
  • pieprz
  • sól
Instrukcja
  1. Ugotować i obrać jajka 

  2. Przeciąć na pół i wyciągnąć żółtka

  3. Do żółtek dodać 2 -3 łyżki majonezu  i wymieszać 

  4. Drobno pokroić rzodkiewkę, cebulę i szczypiorek 

  5. Pastę doprawić pieprzem i solą i wymieszać wszystkie składniki 

  6. Przygotowaną pastę nałożyć w przekrojone połówki jajka 

  7. Można ozdobić pokrojonym szczypiorkiem 

  8. Smacznego 🙂 

Komentarze są wyłączone.

Nie przegap! losowe posty..